Cavalls

Ets aquí: Home » Autòctons » Races catalanes de quatre potes » Cavalls

cavall de tir catala - fira sant martiriaCavall de tir català

Cavall d’origen cèltic que es distribuí pel Pirineu i pre-Pirineu, i tingué una evolució morfològica molt similar a la del Merens, el Losino i el Mallorquí. És una raça en recuperació.

Les seves característiques morfològiques més destacables són: caràcter dòcil, noble i treballador, cap de perfil rectilini, narius amples i lleugera convexitat, creu potent i forta, gropa arrodonida i partida, de color alatzà, negra i castany pot presentar marques a la cara i calçat a les potes, talla de 1,50 m i pes de 350 kg a 420 kg. És ideal per tir lleuger, per fer feines al camp i especialment indicat per fer marxes a la sella per zones de muntanya.

 

Cavall pirinenc catalàCavall pirinenc català

Cavall d’origen multiracial, però de base ancestral autòctona que sorgí dels encreuaments de l’antic Cavall Català amb races pesades europees, principalment Bretons, Comtois i Ardenesos. La seva població es distribueix per gran part del pirineu i pre-pirineu català.

Les seves característiques morfològiques més destacables són: temperament tranquil, però vius, ardents i vigorosos, cap gros i perfil subconvex, creu ample i musculada, gropa caiguda i partida o doble, color alatzà, negra i castany, talla de 1,55 m i pes de 650 kg a 750 kg. La seva principal orientació és la producció de carn.

 

 

Ase català

Ase català

Prové del tronc ancestral Ase de Somàlia, que donà lloc posteriorment als ases del sud-oest d’Àsia i probablement també a la gran majoria de races europees. La gran majoria de la població actual es troba a Catalunya, essent una raça en perill d’extinció.

Les característiques morfològiques són: de temperament sanguini, vitals i nobles, d’aparença orgullosa i cap elevat, perfil cranial subconcavilini amb tendència rectilínia, amb extremitats robustes i gran harmoniositat, orelles grans i erectes, color negre, talla de 1,50 m i pes de 350 kg a 450 kg. Preparats per la realització de treballs durs en temps i esforç.