Torneig de salt

Ets aquí: Home » Cavalls » Torneig de salt

Les proves de Salt d’Obstacles consisteixen en la superació a cavall d’un conjunt d’obstacles formats per barres col·locades de diverses maneres. Els obstacles estan organitzats en un recorregut que s’ha de realitzar en un ordre determinat i sense cometre cap falta, amb un punt de sortida i un punt d’arribada que marquen l’inici i fi del temps d’execució. Les faltes poden ser per error de recorregut, rebuig del cavall a superar l’obstacle, excés de temps en la realització de la prova o quan en el salt el binomi fa caure algun dels elements que conformen l’obstacle. Les proves es disputen seguint uns barems que comporten diverses dificultats i categories que es diferencien per les alçades dels obstacles que cal superar: van des de 0.10 fins a 1.60 m, i fins més enllà d’1, 70 m en els salts de potència.

En una prova de salt el jutge valora al conjunt genet-cavall sota diverses condicions. És una prova destinada a demostrar en el cavall la seva franquesa, la seva potència, la seva velocitat, la seva destresa i el seu respecte a l’obstacle, i en el genet o amazona, la qualitat de la seva equitació, la seva tècnica en la disciplina del salt i les seva habilitat en la realització d’un recorregut utilitzant estratègicament tots els recursos dels que disposa el binomi per aconseguir els seus millors resultats possibles.

Dins la disciplina hi ha diferents proves, individuals o per equips, amb cronòmetre o temps donat, amb diferents tipus de dificultats, que fan que cada prova sigui diferent i faci la disciplina encara més atractiva, tant pels participants com pels espectadors.

Normativa
Inscripcions

DSC01339
salt laura
DSC01421