Gran National

Ets aquí: Home » Cavalls » Gran National

El Grand National és una cursa s’obstacles que té el seu origen en la carrera d’obstacles més important de les que es celebren al Regne Unit. Actualment es realitza a l’hipòdrom de Liverpool.

Aquesta competició va néixer de la tradició de la caça. A Anglaterra a partir de mitjans dels segle XVIII els prats oberts es van delimitar amb tanques verdes que havien de saltar-se el dia de caça amb els cavalls. Alguns genets van voler demostrar que el seu cavall era el més veloç i van començar a organitzar carreres entre els punts de referència més usuals als pobles: els campanars de les esglésies.

La primera carrera es va celebrar el 1803, quan un grup de joves oficials es van desafiar a córrer en plena nit, vestint pijames i gorros de dormir a sobre els seus uniformes. La primera carrera oficial va ser el 1839 aprop de Liverpool i hi van participar 17 binomis que van galopar al llarg de 6 quilòmetres de camps de cultiu, amb petits terraplens, les valles d’un parell de tancats d’ovelles i tres grans obstacles: un mur i dues rieres.

Aquesta serà un aprova d’iniciació per joves, però no menys intrèpits, binomis. La carrera serà amb un punt de sortida i un d’arribada i es faran tres voltes a la pista, procurant saltar els obstacles disposats al final de cadascuna de les rectes. El temps i no errar en el recorregut determinarà al guanyador o guanyadora de cada cursa.

Normativa
Inscripcions

 

gran national
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
gran national CHB i la Saga