39a edició de la Fira

Ets aquí: Home » La Fira » 39a edició de la Fira

COMPTE ENRERE PER A UNA FIRA ESPECTACULAR!

 Recuperada fa 39 anys, la de Sant Martirià és la Fira comarcal per excel·lència del Pla de l’Estany i de referència a la província de Girona. És un magnífic aparador del món del cavall i de les races autòctones dels Països Catalans que reivindica els oficis tradicionals de la ramaderia i l’agricultura, i el paper clau que encara tenen a casa nostra. És una mostra plenament consolidada, arrelada a Banyoles i a la seva gent, que dinamitza el comerç de la ciutat. Representa un punt de trobada molt esperat per a tots aquells professionals que treballen en el sector agrari, però també pels milers de persones que la visiten cada any.

Malgrat que gaudeix d’una salut envejable perquè ha aconseguit superar els desafiaments econòmics i perllongar-se en el temps, a la Fira li ha arribat l’hora d’evolucionar. Vivim en l’era dels espectacles de masses i els que tenen els cavalls com a protagonistes cada vegada agafen més rellevància, i la mostra no se’n podia quedar al marge. Es tracta d’avançar per adaptar-se als nous temps i apropar-se, de la manera més respectuosa i acurada possible, als formats que més acceptació tenen entre la gent. Créixer per continuar a la palestra.

Amb l’objectiu d’augmentar l’interès i atraure més públic, sense trair la seva essència i el seu esperit tradicional, la Fira de Sant Martirià va fer l’any passat un pas endavant modificant la programació dedicada als cavalls; es van eliminar els concursos morfològics, però es van conservar els del burro català i els animals híbrids. La nova i ferma aposta de futur van ser i continuaran sent els espectacles de doma de cavalls que tenen lloc en una nova pista de dimensions més reduïdes. Una graderia permet sopar mentre es gaudeix en directe de les habilitats dels equins. El vessant artístic dels cavalls és el gran reclam de la nova Fira, que pretén exhibir la cara més brillant del món de l’hípica. S’han programat xous eqüestres d’enorme bellesa i plasticitat durant els tres dies dirigits a petits i grans. Aquest any, la Fira promet ser encara més espectacular! Us esperem a tots!

Benvinguts a La Fira 2017! 

LA PROGRAMACIÓ DE 2017 

39a edició