Races autòctones de les Illes Balears

Ets aquí: Home » Races autòctones de les Illes Balears

oct 31, 2014 firasantmartiria (0)

Els recursos genètics animals es troben dins el grup de béns més valuosos i estratègicament més importants que té un país, ja que conformen un patrimoni de valor inestimable.

Cada regió o zona geogràfica té la seva biodiversitat natural i particular de plantes i animals. En el cas de les Illes Balears, aquesta particularitat és molt més marcada a causa d’un aïllament més dràstic, que ha condicionat l’aparició d’un gran nombre de races d’animals pròpies.

Aquests animals fa molts anys que conviuen, i formen part no sols del patrimoni genètic, sinó també del patrimoni cultural de les illes, ja que aquestes races no només han evolucionat a causa del caràcter de la seva pagesia, dels cultius i alimentacions, sinó també del costum i tradicions d’un poble.

Gràcies a l’esforç de molts criadors illencs, avui dia encara podem gaudir de la seva existència.

Des de la fira agraïm a totes les persones i organismes que amb el seu esforç fan possible la continuïtat d’aquestes races.

Entre elles hi podem trobar:

Races Illes Balears

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>